Skolens Kost politik

På True North Efterskole Snaptun serveres der en varieret, fedtfattig og ernæringsmæssig rigtig kost, der er tilpasset målgruppen 14 og 17 årige, som er fysisk aktive. Eleverne inddrages i køkkenarbejdet en uge af deres skoleophold, hvor de sammen med køkkenansatte er med til at tilberede maden i den pågældende uge, samt deltager i forefaldende arbejde.Samtidig undervises eleverne i madlavning, ernæring og hygiejne. Vi tilstræber, at give eleverne sunde kostvaner, som forhåbentlig vil følge dem videre på deres vej i livet.

Efterskolens 9 kostråd…

• Vi tilbyder meget groft brød og gryn
  • Vi tilbyder frugt og mange grøntsager hver dag
  • Vi tilbyder kartofler, ris eller pasta hver dag
  • Vi tilbyder fisk eller fiskepålæg flere gange om ugen
  • Vi bruger mælkeprodukter og ost med lavt fedtindhold
  • Vi vælger kød og pålæg med lavt fedtindhold
  • Vi steger i olie, og bruger kun lidt smør og margarine
  • Vi sparer på sukker og salt
  • Vi slukker tørsten i vandDerudover tilberedes maden af gode, sunde og friske råvarer.

Der skal hovedsageligt bruges kød fra dyr, der har haft gode velfærdsbetingelser under deres opvækst. Størstedelen af brødet bliver friskbagt på skolen. Vi serverer årstidsbestemt mad, festmad til festlige lejligheder,og selvfølgelig er der forskel på hverdags- og weekendmad.Til højtiderne serveres den mad, der er tradition for.