True North Efterskole

er valgt til verdensomspændende netværk af innovative skoler

Efter en grundig udvælgelsesproces, blev True North Efterskole udnævnt til den første danske Ashoka “Changemaker Schools.” Det globale netværk understøtter innovative skoler, der styrker elever, ved at udstyre dem med grundlæggende færdigheder i empati, kreativitet, lederskab og teamwork – så eleverne let kan identificere og løse sociale udfordringer.

”I en tid med hurtige sociale forandringer og store udfordringer, er det afgørende, at unge opnår egenskaber som empati, kreativitet, ledelse og samarbejde. Skolesystemet skal fremmer morgendagens borgere og ledere og sikre, at de studerende har mulighed for, og mod til at skabe positiv social forandring i deres eget liv og i samfundet omkring dem. True North Efterskole og Ørestad Gymnasium er eksempler på sådanne skoler.” Maja Frankel, direktør Ashoka Scandinavia

True North Efterskoles vision er, at inspirere og udvikle den næste generation af unge. De er kendetegnet ved at, de løfte den enkelte elev, til at udvikle deres eget potentiale og bidrage positivt til samfundet, gennem hele livet. True North mener, at skolens pligt at frigøre potentialet i alle studerende, i deres egen søgen efter at skabe en bedre verden.

“True North Efterskole er både stolt og beæret over, at blive en del af Ashoka Changemaker Schoolprogram. Skolen har fra starten været tiltænkt, at være en forbillede-skole for, hvordan vi gør unge klar til livet i det 21. århundrede. Vi ser derfor frem til både at lære fra de andre i Ashoka Netværket, samtidig med at vi glæder os til den store mulighed det er at, dele vores viden, til glæde for en masser af børn og unge rundt om i verden.” Nicolai Moltke-Leth, grundlægger af og bestyrelsesformand for True North Efterskole

Med titlen Changemaker Skole vil True North Efterskole blive knyttet til et netværk med over 200 skoler, i 28 lande på tværs af fire kontinenter. Skolerne i netværket er forbundet med hinanden til at samarbejde og udveksle erfaringer, kommer i kontakt med Ashokas sociale iværksættere under uddannelse samt være rollemodeller for den moderne skole.

Ashoka har i over 36 år fundet og støttet verdens førende sociale iværksættere gennem Ashoka Fellows og givet dem stipendier, samt støtte fra samarbejdspartner, i strategi, økonomi, kommunikation og adgang til et globalt netværk af ligesindet, så de kan udvikle deres organisationer. Ashoka initiativet, Changemaker Schools fungerer på samme måde – men består i stedet af innovative skoler, hovedaktør i uddannelsessektoren, lærere samt Ashoka Fellows, som sammen arbejder med at udvikle skolen. Gennem netværket ønsker Ashoka, at fremhæve disse skoler og støtte dem, i at sprede deres innovative tilgang, til andre institutioner i uddannelsessystemet.

Om Ashoka

Ashoka er verdens førende organisation for socialt iværksætteri og social forandring. I løbet af de sidste 36 år, har Ashoka valgt mere end 3.300 førende sociale iværksættere som Ashoka Fellows, givet dem stipendier, faglig støtte og adgang til et globalt netværk i 87 lande. Ashoka arbejder også med unge, institutioner, virksomheder og enkeltpersoner til øge antallet af forandringsagenter i verden, så alle har den nødvendige frihed, tillid og samfundsmæssig støtte til at identificere og løse samfundets største udfordringer.

Kontaktpersoner

Ashoka Scandinavia

Emma Lindgren, [email protected], +46 760 45 4425,

http://scandinavia.ashoka.org

http://scandinavia.ashoka.org/ashoka-changemaker-schools-scandinavia

http://www.changemakerschools.org/

True North Efterskole

Trustees Karen Marie Madsen, [email protected], 41 73 41 27, https://www.truenorthefterskole.dk/